Newsletter sign up

Celebrating milestones at Material Store

On Tuesday 7 March, we marked a major milestone in the construction of Material Store at The Old Vinyl Factory in Hayes with a topping out ceremony led by one of the apprentices working on the scheme.

Lee Keaney, apprentice plumber to Gloster MEP was invited to lead the ceremony which was also attended by other key stakeholders in the project including Fizzy Living, Newground Architects and Interserve. Lee, who is 19 years old, lives locally and has been an apprentice for the last three years. He got the opportunity to join the training programme right after leaving school.

Lee kicked off the topping out ceremony by saying a few words about his experience so far;

"I'm part of the HUB Qualify Me scheme and work as a Gloster MEP plumbing apprentice. I've been an apprentice for three years and  have worked on this job for five months now. I'm lucky to have a job which is only a mile from my home. I never thought I would be a trainee plumber, I remember leaving school and sitting down with my dad asking him what I should do. I decided I was going to do a full time plumbing course at college. Luckily I got an offer to do an apprenticeship with Gloster MEP which has helped me gain more working experience, given me more responsibilities and has helped me to develop into to a better plumber. I would like to thank HUB for giving me this opportunity, Interserve for letting me work on their site and also Gloster MEP for helping me through my apprenticeship."

HUB’s continued aim is to provide aspirational, innovative homes, and we are seeing a truly unique scheme taking shape here. Our goal to support and foster local communities extends to providing access to apprenticeships and training, which we are proud to have achieved in collaboration with Interserve at Material Store, leading to over 1600 weeks of local employment training.

Material Store will provide 189 Build to Rent apartments, including 26, 3-bed triplex apartments, which offer the privacy of having bedrooms on separate floors, but the communal living of being a single apartment, making them especially attractive to London’s population of young professional sharers. The development’s key objective was to design spaces that encourage tenants to relax and socialise, such as a shared podium garden and BBQ space and the inviting lobby area, which will all foster a strong sense of community.

Read more about Material Store on its project page.